Lille Isak på sin første fjelltur med mamma.

Til fjells med ALS

Vivian er en firebarnsmor som kort tid etter fødselen av minstemann, Isak, fikk diagnosen ALS med en dyster prognose. For tre år siden ble hun gitt en forventet levetid på 2-5 år.

Amyotrofisk lateralsklerose (ALS) er en sykdom som i tiltagende omfang ødelegger de motoriske nervecellene i ryggmarg, hjernestamme og motoriske del av hjernebarken.
Vivian hadde et ønske om å komme seg ut i naturen, aller helst til en fjelltopp. I samarbeid med lokale krefter i Bergen ble vi enige om å få til en tur til «Pyttane» på Liafjell, det høyeste fjellet på Sotra. 

Vi ønsket å lage en familietur med bål, pølse og pannekaker – en naturopplevelse for hele familien. På forhånd testet vi vår titanbåre med innfesting og vakummadrass slik at Vivian kunne ha en tilfredsstillende stilling på turen, og for å sikre forsvarlighet.

Bål og grillkos satte en ekstra spiss på turen.

På mammapaahjul.blogg.no skriver Vivian:

– Vi brukte litt tid på å finne en god stilling for meg på båren, men når de tilslutt fant den, ja da satt jeg som en dronning resten av turen. Det ble fort klart at vi hadde valgt rett fjell. For en utsikt! Det var helt fantastisk å se utover hele byfjorden, Askøy og Austevoll. 

Isak har hatt en fantastisk dag, første fjellturen med mamma, en tur han sent kommer til å glemme. Han pakket selv sekken før avreise tydelig oppspilt på det som skulle skje.
Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er, ordene strekker rett og slett ikke til. At dette i det hele tatt var mulig hadde jeg aldri trodd dersom jeg ikke hadde sett det selv. Ja ikke bare sett det, men opplevd det.

Jeg sitter fortsatt og smiler. Kroppen er mørbanket men det spiller ingen rolle, for jeg har hatt verdens beste tur! 

Les mer om Vivian på mammapaahjul.blogg.no

Ønsketransporten