Lyst til å bli med som frivillig i Ønsketransporten?

Vi trenger frivillige med alle typer kompetanse, også du som ikke har helsefaglig bakgrunn. Det viktigste er at du har lyst å hjelpe andre.

Registrer deg som frivillig, så tar vi kontakt når vi trenger din hjelp.

Registrer deg HER

Frivillighet i Ønsketransporten 

Å være frivillig i Ønsketransporten kan innebære ulike oppgaver. Utover frivillige til å utføre oppdrag, trenger vi også ressurser til å delta på stand ved ulike arrangement, engasjerte individ som kan tenke seg å holde presentasjoner om Ønsketransporten, og frivillige til å dele ut plakat og brosjyremateriell til ulike institusjoner o.l., for å nevne noe. Det er viktig å poengtere at du kun bidrar så mye som du selv har lyst og anledning til. 
Tenker du at du besitter kompetanse Ønsketransporten kan ha behov for, det være seg ift. PR og medie, fotografering eller helt andre ting?
Ta kontakt med oss og fortell hva du kunne tenke deg å bidra med! 

Hvem kan være frivillig i Ønsketransporten?

I utgangspunktet kan alle være frivillige i Ønsketransporten. Vi har behov for unge og gamle, mennesker med helsefaglig utdannelse og mennesker uten dette.
Vi kan ha behov for lokalkjennskap, levd erfaring, eller annet.
Den viktigste egenskapen som frivillig i Ønsketransporten er at man er positiv, løsningsorientert og ikke minst glad i andre mennesker.

Hvor mye tid må jeg ha for å være frivillig i Ønsketransporten?

I Ønsketransporten vil vi ha med oss frivillige som bruker den mengden tid de har til rådighet. Vi ønsker ikke bare «elite frivillige» som bruker all sin tid på dette, vi ønsker at man skal kunne bidra når det passer, når man har overskudd og lyst.

Det er bedre å ha veldig mange frivillige som kan bidra når behovet for den frivillige er der, i stedet for noen få som «brukes opp».

Koster det noe å være frivillig i Ønsketransporten?

Det koster ingenting å være frivillig i Ønsketransporten.
Ønsketransporten stiller bekledning til rådighet (Fleece jakke og skall jakke) disse lånes.
Alle frivillige får t-skjorte til sitt første oppdrag.
For de som ønsker sine egne klær er det selvfølgelig mulighet for dette for en godt subsidiert pris.
Utgifter i forbindelse med din frivillighet i Ønsketransporten kan du selvfølgelig få refundert fra oss.

Som frivillig er man ikke betalende medlem av organisasjonen, men vi oppfordrer alle frivillige til også å være betalende medlem.

Får jeg noen opplæring som frivillig i Ønsketransporten?

Som frivillig i Ønsketransporten skal det oppleves trygt og kjekt for alle. For å sikre dette forsøker vi at alle frivillige får være med uten spesielt ansvar på det første oppdraget.
Vi ønsker å gi opplæring etter behov og ønsker. Vi jobber med å lage e-lærings kurs som man kan ta valgfritt og etter behov.

Får jeg noen oppfølging i Ønsketransporten?

I Ønsketransporten har vi rutiner for å følge opp frivillige både før og etter oppdrag.
Vi benytter også spørreskjema for å innhente anonymiserte data.

Administrasjonen er tilgjengelige på telefon og ønsker også at de som har muligheten for det stikker innom for en kopp kaffe og en prat.

Kontakt:

post@onsketransporten.no
tlf.: 901 80 719


Martin`s første oppdrag som frivillig


17.02.2022 var jeg med på mitt første oppdrag med Ønsketransporten. Vi skulle følge Torunn som var innlagt på SUS til Jørpeland for å delta i ektemannens begravelse.

Vi var tre frivillige som sørget for at ønskeren fikk det hun trengte på turen. Målet var en trygg, verdig og god transport. En av oss var sykepleier og tok seg av medisinering og surstoff. Alle bidro med oppmuntring og omsorg.

Turen ble gjennomført med to biler. Den ene var en personbil med handikapsete på passasjersiden og den andre var en syketransportbil.

For å ivareta verdighet og integritet ville vi at Torunn skulle ankomme kirken i personbil. Det var mye folk som tok imot henne utenfor kirken og det føltes veldig riktig å kjøre frem til kirkedøren i en vanlig personbil. Syketransportbilen parkerte vi litt diskre på en parkeringsplass i nærheten.

I syketransportbilen hadde vi båre slik at Torunn hadde anledning til å trekke seg vekk og legge seg nedpå litt om hun ble sliten. Hun hadde også muligheten til å velge liggende transport på hjemturen.

Det var en vakker og verdig begravelse med blant annet opplesning og sang fra flere barnebarn og oldebarn.

Torunn og ektemannen har tilbrakt mesteparten av livet sammen og det ville etter min mening vert fryktelig trist om Torunn ikke hadde fått mulighet til å delta i begravelsen og minnestunden.

Etter begravelsen ble det arrangert minnestund der Torunn fikk anledning til å være sammen med familie og venner.

Det ble mye følelser under hele turen. Tårer og smil satt løst hos både Torunn og oss frivillige. Men det var en fin stemning som vitnet om empati, respekt, omsorg og takknemlighet.

Vi mottok mye skryt om Ønsketransporten. Familien kunne ikke få takket nok og Torunn selv var evig takknemlig for at vi hadde hjulpet henne med dette.

Etter å ha kommet hjem satt jeg med følelser av både stolthet og ydmykhet.  Stolt av å tilhøre en så fantastisk organisasjon som Ønsketransporten og ydmyk etter å ha fått bidra i en så viktig hendelse som betød så mye for mange mennesker og ikke minst Torunn.

Nærbø – 18.02.22

Martin Våland

Ønsketransporten