Skoleavslutning

I juni hadde Ønsketransporten et oppdrag. 13 år gamle Edvin har CRPS, kronisk regionalt smertesyndrom og har derfor slitt med sterke smerter de siste fire årene. Dette har hatt en invalidiserende innvirkning på hans hverdag og har ført til at han kun i varierende grad har kunnet delta i sosiale sammenhenger, og han har vært mye borte fra skolen. Spesielt det siste året har smertene forhindret han i sosial omgang.

3. juni skulle klassen hans ha sommeravslutning med overnatting på Horve, som er et friluftsområde. Det var vanskelig for Edvin å delta på dette da formen hans var svingende og generelt dårlig. Edvins mor tok kontakt med Ønsketransporten i håp om at vi kanskje kunne hjelpe, og det ville vi selvsagt! Vi ønsket å bidra med det vi kunne for at Edvin skulle få ta del på sommeravslutningen sammen med sine klassekamerater, om så bare for en kort stund. Utover smerter og ubehag som sykdom fører med seg, kan sykdom i seg selv være sosialt avgrensende og det er lett for å bli plassert i en egen kategori. Det kan i slike sammenhenger være viktig for den enkelte å få delta så normalt som mulig, for å kunne få en «pause» fra sykdom og hensyn som tas i denne sammenheng. Vi ønsket derfor at Edvin skulle få en så god dag som mulig, med minst mulig fokus på diagnose, begrensninger og rehabilitering.

Edvin og hans foreldre ble hentet på hjemstedet på formiddagen torsdag 3. juni og kjørt til lokasjon for sommeravslutningen. På veien tok vi med oss pizza fra Pizzabakeren, som en overraskelse til klassekameratene etter Edvins ønske. Det ble en kjempeflott dag! ?

Dette innlegget er skrevet i samråd med Edvin og hans foreldre, samt Edvins skole.

Selv om det nå er sommerferie for mange, er Ønsketransporten operativ. Har du eller noen du kjenner et behov eller ønske vi kan bidra til å oppfylle, ta kontakt! Post@onsketransporten.no, tlf 90180719, eller fyll ut skjema.

Vi trenger stadig flere frivillige over hele landet for å kunne oppfylle ønskeforespørsler.

Meld deg som frivillig på her eller direkte på Spond

Vi trenger også flere støttemedlemmer. Det koster 100,- å være medlem i ett år, og dette er et kjærkomment bidrag til organisasjonens videre vekst og utvikling. Bli medlem

Husk at det er også mulig å gi sin grastrotandel til Ønsketransporten ?

Ønsketransporten