Martin sin opplevelse som frivillig på første oppdrag

17.02.2022 var jeg med på mitt første oppdrag med Ønsketransporten. Vi skulle følge Torunn som var innlagt på SUS til Jørpeland for å delta i ektemannens begravelse.

Vi var tre frivillige som sørget for at ønskeren fikk det hun trengte på turen. Målet var en trygg, verdig og god transport. En av oss var sykepleier og tok seg av medisinering og surstoff. Alle bidro med oppmuntring og omsorg.

Turen ble gjennomført med to biler. Den ene var en personbil med handikapsete på passasjersiden og den andre var en syketransportbil.

For å ivareta verdighet og integritet ville vi at Torunn skulle ankomme kirken i personbil. Det var mye folk som tok imot henne utenfor kirken og det føltes veldig riktig å kjøre frem til kirkedøren i en vanlig personbil. Syketransportbilen parkerte vi litt diskre på en parkeringsplass i nærheten.

I syketransportbilen hadde vi båre slik at Torunn hadde anledning til å trekke seg vekk og legge seg nedpå litt om hun ble sliten. Hun hadde også muligheten til å velge liggende transport på hjemturen.

Det var en vakker og verdig begravelse med blant annet opplesning og sang fra flere barnebarn og oldebarn.

Torunn og ektemannen har tilbrakt mesteparten av livet sammen og det ville etter min mening vert fryktelig trist om Torunn ikke hadde fått mulighet til å delta i begravelsen og minnestunden.

Etter begravelsen ble det arrangert minnestund der Torunn fikk anledning til å være sammen med familie og venner.

Det ble mye følelser under hele turen. Tårer og smil satt løst hos både Torunn og oss frivillige. Men det var en fin stemning som vitnet om empati, respekt, omsorg og takknemlighet.

Vi mottok mye skryt om Ønsketransporten. Familien kunne ikke få takket nok og Torunn selv var evig takknemlig for at vi hadde hjulpet henne med dette.

Etter å ha kommet hjem satt jeg med følelser av både stolthet og ydmykhet.  Stolt av å tilhøre en så fantastisk organisasjon som Ønsketransporten og ydmyk etter å ha fått bidra i en så viktig hendelse som betød så mye for mange mennesker og ikke minst Torunn.

Nærbø – 18.02.22

Martin Våland

Ønsketransporten